PeretzSchloss Architecture+Design
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
ASH   \    APARTMENT    85sqm    TEL-AVIV    2018  Photograph by Hila Ido
דירת 85 מ״ר במרכז תל אביב עבור זוג+1. מדובר היה בדירה תל אביבית טיפוסית שבה החללים הציבוריים מופרדים זה מזה. הבקשה העיקרית של הלקוחות היתה "לפתוח את הדירה" ולהכניס אור. הבקשה השניה היתה לשלב בריקים בחלל המרכזי.  
המעשה הראשון היה לבטל את סגירת המרפסת האופיינית בדירות תל אביביות ולאחד את המטבח והסלון לחלל אחד. התוצאה היא חלל ציבורי פתוח, רחב ומואר. כדי שהיושבים בסלון לא יפנו גב למטבח הוחלט להציב רהיט במרכז החלל שישמש מצד אחד כרהיט טלוויזיה ומצד שני ישמש לאחסון לטובת המטבח. בנוסף הוא משמש כחוצץ בין שני החללים אך מצד שני לא פוגע בחלל כמרחב אחד פתוח ומשותף.
קירות חדרי השינה נצבעו עד חצי גובה בכחול כהה אשר מחזק את תחושת המרחב בחדר ומעניק עומק אשר בא לידי ביטוי גם בחלל המרכזי כאשר הדלת מעט פתוחה.
הדילמה העיקרית שעמדה בפנינו היתה איך לשלב בדירה את הבריקים אשר לא אופיניים לסגנון העיצובי של המשרד. לאחר התלבטויות רבות החלטנו להשתמש בבריקים בצבע לבן/אפור נטרלי אשר מדגיש את הטקסטורה שלהם. כך הצלחנו מצד אחד להרוויח מעט מהחמימות של הבריקים ומצד שני לשלב אותם עם העיצוב הכולל של הדירה.